Każdy zna się na medycynie, prawie i właśnie kuchni, ale… dobrego kucharza i cukiernika nie tak łatwo znaleźć. Są to zawody deficytowe, poszukiwane na rynku pracy. Sztuka kulinarna wraca do łask, a wraz z nią rośnie ranga zawodu. Rośnie świadomość wśród ludzi, jak ważne jest zdrowe odżywianie, ważny jest smak, wartość odżywcza i wygląd potraw.
Bezpłatny, kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie kucharz lub cukiernik wyposaży Cię w umiejętności i dyplom uznawany w Polsce i w UE. Warunkiem przyjęcia na kurs jest ukończone 18 lat i zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do nauki w zawodzie. Nie ma znaczenia dotychczasowy poziom wykształcenia.
Na kursie HGT.02. „Przygotowanie i wydawanie dań” można nauczyć się sporządzać potrawy z mięs i ryb, potrawy jarskie, zupy, sosy, zakąski, desery, ciasta, napoje oraz potrawy z wybranych kuchni regionalnych.
Zainteresowani mogą nauczyć się też sztuki carvingu.
Zajęcia obywają się co tydzień w weekendy w nowoczesnej pracowni gastronomicznej.
Kurs HGT.02. rozpocznie się 26.09.2020 a zakończy 25.03.2022 roku
Rekrutacja trwa!